Rode Tent Almere

Samen met Annette Hoorn ben ik hoedster van Rode Tent Almere en wij heten je van harte welkom.

Eens in de 8 weken komt Rode Tent Almere bij elkaar. De avond is gekoppeld aan een thema. De ene keer volgt de avond een bepaald programma met bewust-zijn oefeningen. De andere keer wordt alleen maar gedeeld, muziek gemaakt of vooredragen. En weer een volgende avond is er sprake van een combinatie.

We komen in de Rode Tent Almere bij elkaar ongeacht afkomst, achtergrond of religie. En we doent dat om verbinding, ondersteuning, liefde, lol en vriendschap met elkaar te ervaren. Een belangrijk onderdeel is ook om met elkaar te delen wat er zoal in het leven voorbijkomt. Delen is helen♥

In verbinding, met aandacht voor elkaar en vanuit liefde dragen we in de Rode Tent Almere onszelf en elkaar. Wat in de tent besproken wordt, blijft in de tent. Op die manier is Rode Tent een warme, liefdevolle en veilige plek om jezelf te kunnen en mogen zijn in verbondenheid met je zusters. Daarnaast hebben we ook altijd gewoon heel veel plezier met elkaar.

Door de manier van bij elkaar komen en delen, worden we door elkaar en onszelf gehoord en gezien. We voelen ons gesteund en kunnen gewoon even zijn. Aan het einde van de avond gaan we vervolgens weer helemaal opgeladen, verbonden en met een groter gevoel van algeheel welbevinden naar huis.

De Rode Tent en de Maancyclus

Traditioneel gingen vrouwen van de Native Americans iedere Donkere Maan naar de moonlodges en kwamen er met Nieuw Maan weer vandaan. Dat ging ook, omdat hun maanstondes synchroon waren.

Dat is een van de mysterieën van vrouw-zijn. Zet een aantal vrouwen bij elkaar en vanzelf gaat de maandelijkse cyclus synchroon lopen.

Gedurende deze tijd trokken deze vrouwen zich dus samen terug om te rusten, bij elkaar te zijn, te delen en te verbinden in zusterschap. Niet omdat ze ‘vies’ waren. Maar omdat de stam wist dat tijdens deze periode de vrouwen extra ontvankelijk waren voor boodschappen en dromen waarmee de stam kon worden gediend. De mannen zorgden in deze tijd voor de kinderen, de dieren en de gewassen. Zo konden de vrouwen zich helemaal richten op hun innerlijke zelf. En dat werd ook aangemoedigd door de stam, omdat bij terugkomst de vrouwen nieuwe inzichten meebrachten die de gehele stam ten goede kwamen.

De Maancyclus

Vandaag de dag zijn dit soort hutten en tenten in onze westerse maatschappij niet meer. En daarmee ontbreekt het de Westerse Vrouw aan een mooie traditie. Rode Tent Almere wil deze traditie weer mogelijk maken binnen Almere. We stappen daarbij af van het houden van de Rode Tent rond Donkere en Nieuwe Maan. De reden hiervoor is dat de Maan ook tijdens haar andere fases een mooie energie biedt om mee te werken en voor jezelf in te zetten. De data van Rode Tent Almere vallen gedurende Donkere, Nieuwe, Wassende, Volle en Afnemende Maan. De thema’s bij de data volgen de bijbehorende Maan energie.

Rustpunt en Veilige Haven

Rode Tent Almere is een rustpunt met warmte, geborgenheid en liefde, zonder gevoel van angst, rivaliteit of competitie, waar je helemaal jezelf kan zijn en de buitenwereld even de buitenwereld kan laten. Het is een plek waar je inzicht kan verkrijgen in jezelf, dat wat je op het moment bezig houdt, daar waar je naar toe wilt. De energie van de bijbehorende Maan helpt je hierbij.

Wij nodigen je van harte uit om samen met ons je vrouw-zijn te vieren, te omarmen en te delen. Voor jouw deelname vragen wij € 10,- voor onkostenvergoeding. Mocht dit voor jou niet haalbaar zijn, neem dan contact met ons op, want wij vinden dat het voor iedere vrouw mogelijk moet zijn om een Rode Tent te bezoeken.Als je erbij wilt zijn, laat dit dan aan een hoedster weten zodat we je op de lijst kunnen zetten.

Voor meer informatie nodigen we je uit om onze Facebookpagina in de gaten te houden.

Hieronder ter afsluiting een mooi artikel en een kijkje in een Rode Tent:

Vrouwencirkels: women only spaces, zingeving en sisterhood

Kijkje in de Rode Tent Leiden

Wil je zelf graag naar een Rode Tent, maar woon je niet in Almere? Dan nodig ik je hierbij uit om op onderzoek uit te gaan bij Maantijd. Daar vind je alle Rode Tenten in heel Nederland en ook nog interessante informatie over het ontstaan van de Rode Tenten.

Archief Rode Tent / Maantijd

Warme groet en we verheugen je te zien op één van de avonden♥ ,
Annette en Elke