Waarom de naam ‘De Elzenboom’

De Els – Alnus Glutinosa – Fearn

Leuk dat je die vraag stelt!

In de Ogham, de Bomenleer van de Druïden, is De Els, in het Latijn ‘Alnus Glutinosa’ en in de Ogham ‘Fearn’, mijn geboorteboom. De betekenis en boodschap van De Els komen overeen met de mental coaching en inzichten die bied. En haar motto en missie komen ook overeen met hoe ik in het leven sta. Ik vond dat zo mooi en van toepassing, dat ik daarom gekozen heb om De Elzenboom te gaan gebruiken.

De boodschap van de Els:

Ik help je en ondersteun je om weer open te kunnen staan voor nieuwe inzichten en verandering. Met mijn kracht en energie zorg ik ervoor dat ook jouw energiestroom weer op gang komt. Ik daag je uit en stimuleer je om weer te zijn wie je van nature bent. Vrij van blokkades sta jij weer in je eigen kracht en maak je een nieuwe start.

En dat is precies waar ik jou mee wil helpen.

Tussenplek of Pas op de plaats

De Els staat graag met haar voeten in of langs het water op een zogenoemde tussenplek. Het mooie hiervan is dat ook jij nu op een soort van tussenplek staat. De plek tussen wie jij bent en wie jij wilt zijn, de plek tussen wat jij doet en wat jij wilt doen.

Om daar te komen waar jij wezen wilt, als persoon of in je doen en laten, heb je een viertal pijlers nodig. Je kunt de elementen aarde, water, lucht en vuur als deze pijlers zien. En deze elementen zijn allemaal in de Elzenboom verenigd.

De Elementen

Aarde: wortels diep in de aarde, geaard en in balans
Water: reinigen, helen, met energie met de stroom mee
Lucht: hoofd klaren, wensen helder en op de wind laten meegaan
Vuur: warmtegever, energie en innerlijke kracht

De Coach

In het bos is de Elzenboom een hulpboom. Zij vangt regen en wind op voor andere bomen. Hierdoor kunnen die andere bomen tot volle groei en bloei komen. Daarnaast is De Els een bodemverplegende boomsoort. De stikstofrijke bladeren verrijken de humusgrond in de herfst.

De Els staat graag langs de waterkant. De wortels van de Els zijn wijd vertakt en maken de waterkant hierdoor sterker. En ook al is haar hout kwetsbaar, het wordt wanneer het voortdurend onder water staat, zwart van kleur en veel harder van structuur. Zelfs zo hard dat het nagenoeg onverwoestbaar is, vergelijkbaar met Eikenhout.

Ook op de aarde heeft De Els beschermende en verzorgende kwaliteiten. Je ziet ze vaak langs boomgaarden staan. Door deze haag van Elzenbomen staan de fruitbomen in de luwte en kunnen wind en storm minder schade aan de vruchten toebrengen.

In de natuur is de Elzenboom dus een boom die versterkt en voedt. Zij helpt en beschermt andere bomen tot die op eigen ‘benen’ kunnen staan. Met haar bruisende energie zorgt Coaching, inzichten en training van De Elzenboom zorgen ervoor dat je tot bloei komt en kan zijn wie je bent. Het stimuleert je en maakt blij. Met deze energie krijg je weer zin in het leven en denk je weer in kansen en mogelijkheden.

De Lente

Het seizoen van de Els is de Lente. Ze moedigt je aan om te handelen vanuit wensen en verlangens zonder zorgen of bedenkingen. Ze empowert je met haar kracht. Zorgt voor vreugde en het weten dat de kennis die je hebt opgedaan nu kan worden gebruikt. Deel deze kennis met anderen of ga alleen verder. Hoe dan ook: Ga ervoor!

Intentie is de Sleutel van Succes

Een van de belangrijkste eigenschappen van De Els is dat ze ondersteunt en beschermt op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. De Els wordt ook wel geassocieerd met zowel wapens als schilden en het herinnerde de oude Kelten eraan dat de kracht van een krijger ligt in het weten wanneer je het zwaard hanteert of wanneer het beter is om het schild te hanteren. Het belangrijkste aspect is de intentie. Dat is de sleutel tot succes.

Stevige fundering

De Els helpt ons om eraan te denken om kracht en moed samen te laten gaan met de vrijgevigheid van spirit en compassie. Er is een tijd van uitdagingen en er is een tijd van kalmte bewaren. Ze leert ons om onderscheid te maken en de noodzaak om naar het achterliggende te kijken. De Els combineert de wens van zelfbehoud met de wens om te dienen en benadrukt de noodzaak van een stevige fundering om op te staan.

Pionier en Bruggenbouwer

De Els is van nature een pionier of baanbreker. Ze kan als geen ander opschudden en in beweging brengen en maakt de weg vrij met een vurige passie. Zij herinnert ons eraan om bruggen te bouwen in tijden van conflict. Gebruik daarom de beschermende kracht van de Els om angst en boosheid, twijfel over jezelf en anderen te weerstaan. Ze helpt je als een vlot om zachtjes over een stroom van onrustige gevoelens heen te loodsen.

Voel je welkom bij De Elzenboom

wanneer je pas op de plaats wilt maken of een tussenplek zoekt
even pauze wilt te nemen om je weer op te laden
weer tot rust en jezelf wilt komen
inzichten of antwoorden zoekt om weer verder te kunnen

En wanneer jij voelt dat je weer zover bent, vervolg je vrij en vol energie weer jouw weg.

H♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom