Blog

Kaart van de Week 17-2019

De boom

Sta jij stevig met je wortels in de aarde en zorg jij voor een stevige basis?

Reik jij met je takken naar de hemel, droom je groots en ga je ervoor?

Wanneer jij een boom zou zijn, welke boom zou dat dan zijn en waarom?

Zomaar wat vragen naar aanleiding van deze kaart waar je deze week eens aan zou kunnen denken.

Hele fijne en mooie week!

H♥rtelijke groet,
Elke )O( De Elzenboom

Uit het deck van Inez van der Scheer ~ Ladonna ~ Almere

20 mei Workshop Korte Mala

Een klassieke mala heeft 108 kralen. Het is van origine een Hindoeïstische en Boeddhistische gebedsketting. En wordt gedragen en gebruikt tijdens gebed en meditatie om mantra’s te tellen. De mala is een symbool van mededogen en wordt steeds vaker door mensen gedragen, omdat ze de mala mooi vinden of om aan een bepaalde intentie herinnerd te worden en deze extra kracht bij te zetten.

Om gedurende de hectiek van de dag mijn focus te behouden en mijn resultaten te behalen, heb ik een eigen variant bedacht op de klassieke mala, de Korte Mala. Deze Korte Mala bestaat uit 9 kralen met 3 tussenkralen en gebruik je met korte affirmaties. Deze affirmaties zijn geformuleerd alsof jouw wensen, dromen, plannen en acties al zijn gerealiseerd. In de tegenwoordige tijd, kort en krachtig en in grote lijnen. Hierdoor krijg je de juiste mindset om jouw doelen om te zetten in resultaten. Wanneer je hiermee je dag start, start je met de juiste focus. Om de juiste mindset en focus te behouden, kan je na de lunch en aan het begin van de avond de Korte Mala gebruiken.

Het is een krachtige tool en een handig krachtvoorwerp. Het effect is hetzelfde als wanneer je de klassieke mala gebruikt, alleen tijdens werkdagen in onze Westerse maatschappij een stuk praktischer.

Dat wil ik ook!


Mijn twee Korte Mala’s, de bovenste van een fantasiekraal en 
de onderste weer van schelpkralen en houten kralen

Waarom deze workshop?

Aan het einde van de Winter en aan het begin van de Lente staan we allemaal te springen om onze doelen om te gaan zetten in plannen en daden. Maar het gebeurt vaak dat de hectiek van de dag of allerlei externe factoren ervoor zorgen dat je focus en mindset een hele andere kant op worden getrokken. Om dan toch de juiste focus en mindset te krijgen en te behouden, kan de Korte Mala jou heel goed assisteren. Wanneer je de dag start, halverwege de dag herhaalt en aan het einde van de dag afsluit met jouw affirmaties met behulp van de Korte Mala, blijf je gefocust op jouw gewenste resultaten. Daarnaast is het gewoon heel leuk om te maken en te hebben.

Tijdens de workshop ga je zelf een Korte Mala maken van edelstenen. Terwijl jij jouw eigen Korte Mala maakt, leg ik je alles uit over de werking van de Korte en de klassieke Mala.

Wat neem je aan het einde van de avond mee naar huis?

 • Je eigen gemaakte Korte Mala in een mooi bewaarzakje
 • Een werkboekje waarin alles wat ik je die avond heb geleerd staat, zodat je thuis meteen aan de slag kunt met jouw eigen Korte Mala

Ik zie uit naar je komst!

Datum: 20 mei 2019
Locatie: Audrey Hepburnstraat 21 te Almere
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 22.00 uur
Deelname: € 20.- (inclusief materialen, koffie/thee en versnaperingen)

Ja ik doe mee!


Mijn zelf gemaakte klassieke mala van jeneverbes, parel en schelpkralen

Volle Maan in Wilg en Koe~Stier

Deze Volle Maan wordt ook wel de Maan van het Ontwaken of Herrijzen genoemd.  Alles in de Natuur ontwaakt nu en herrijst. Overal is het groen weer volop aanwezig, jonge dieren, vogels. Vlinders zijn weer terug. Bijen vliegen weer van hot naar her voor hun pollen. Overal is het weer een drukte van jewelste.

Moon Challenge Yvonne Vrijhof

En wil je dat Herrijzen op een mooie en bijzondere manier beleven, meld je dan aan voor de Moon Challenge van Yvonne Vrijhof. Het wordt voor mij de 3e keer dat ik haar Moon Challenge volg en de eerste 2 keer zijn transformerend geweest. Ik ben nu al benieuwd wat de impact van deze 3e keer gaat zijn. Je kan je hier aanmelden voor de Moon Challenge via Yvonne Vrijhof: https://www.heksenkruid.info/moon-challenge/ Wie weet zie ik je daar )O(

Balans tussen doorzettende Ram en spelend Lam, het blijft een uitdaging

Volop Lente

Heerlijk! Ik houd van deze tijd. De huzzbuzz geeft mij energie en alles kan niet snel genoeg vaan voor me. Als echte Ram moet ik mezelf dan soms behoorlijk in toom houden en dat valt niet mee. Ik word dan cranky en voel me opgejaagd, omdat het niet gaat zoals ik dat graag heb. Mijn flow en focus worden onderbroken en ja, dat doet dan echt iets met me. Door me vooral te richten en te vertrouwen op de natuurlijke processen, wordt de Ram in mij weer het Lammetje en ga ik weer spelen in plaats van rammen 😉 Makkelijk? Alles behalve! Gelukkig is daar de Wilg en de Stier/Koe die me deze maand daarbij gaan helpen.

Grande Dame De Wilg; Onder haar takken, een beschutte plek, kan je weer helemaal tot jezelf komen

De Wilg

Deze prachtige Grande Dame staat voor intuïtie en gevoel. Zij vraagt je om hiermee contact te maken, omdat het je nieuwe inzichten en empowerment. Vind je dit lastig, kijk dan eens om je heen hoe de Natuur momenteel te werk gaat. Valt je iets op, vraag jezelf dan af waarom juist dat je opvalt, wat dat met je doet en of je een link kunt leggen naar iets waar jij momenteel in je leven mee bezig bent. De Wilg vraagt je ook om vooral goed met beide voeten op Moeder Aarde te blijven staan, zodat je niet wordt overweldigd door emoties, gevoelens of door de stroom mee wordt getrokken, waardoor jezelf uit balans raakt. Kijk maar naar de Wilg, ze staat aan het water, haar lange takken rijken naar het water en liggen soms in het water. Maar het maakt niet uit wat de stroming van het water is, ze blijft stevig op haar plek staan. Wanneer je een tak van de Wilg in de grond zet, groeit deze uit tot een nieuwe boom. Daardoor staat de Wilg ook symbool voor dood en wedergeboorte. Wilgenenergie geeft je kracht om met zelfvertrouwen in het leven te staan, te vertrouwen op je eigen kunne en je eigen talenten en kwaliteiten.

Stier en Koe, twee prachtige krachtdieren die je begeleiden deze Volle Maan tot 18 mei 2019

Stier en Koe

De Koe met haar prachtige print die soms wel lijkt op een wereldkaart wordt van oudsher vereerd, omdat ze de mens verzorgt, versterkt, begeleidt en draagt. Koe vraagt je deze Maanperiode om terug te gaan naar de bron in jezelf die je voedt en verzorgt. Wanneer je jezelf weer aansluit op die bron in jezelf, heel je jezelf en maak je een eind aan je gebrek en word je gelukkig in het hier en nu. Ga in jezelf naar je innerlijke weide, rust uit, herkauw, voed jezelf en laad jezelf op. Je beschikt over scheppende potentie, breng je creativiteit tot uitdrukking en laat de wereld je ideeën zien. Koe vraagt of ze je deze Maanperiode mag begeleiden om terug te keren naar je eigen natuur, zodat je de kracht in jezelf hervindt en groeit naar een volgende fase van je levensspiraal.

Naast Koe staat Stier. Vrouwelijke en mannelijke energie of Yin en Yang naast elkaar. Stier staat symbool voor vruchtbaarheid en viriliteit, voor welvaart en overvloed, potentie en voorspoed. Hij wijst je erop dat dat ware rijkdom eerst in het hart en de ziel te vinden is. Daarnaast wil hij je meegeven dat het soms enige tijd kost om vruchten te kunnen plukken van je noeste arbeid. Vertrouw op de natuurlijke processen. Als je langdurig moet blijven werken in moeilijke omstandigheden om je doelen te bereiken, zal Stier je helpen om dit te doen zonder uitgeput te raken of depressief te worden.

Waar je deze Volle Maan mee bezig kan zijn:

 • Heb ik mijn focus op wat ik wil?
 • Waar wil ik groeien? Of wat wil ik laten groeien?
 • Wat moet ik loslaten om te kunnen groeien?
 • Heb ik vertrouwen in mijn plannen?
 • Wat kan ik doen om mijn plannen te laten slagen?

De Wilg vraagt je naar aanleiding daarvan deze Maanperiode: “Wat wil jij aan de Wilgen hangen?” Oftewel, wat houd je tegen om je plannen te realiseren. Je focus te behouden, te groeien of te vertrouwen op je eigen-wijsheid en je eigen-waarde? Welke emoties mogen bij jou los worden gemaakt, zodat ze kunnen worden verwerkt en losgelaten?

Laat los wat je tegen houdt en laat je wensen vrij met een Volle Maan Ritueel

Je eigen Maan Ritueel

Ga met Volle Maan eens naar buiten en ga zitten onder het Volle Maanlicht. Maak op een veilige manier vuur, bijvoorbeeld in een vuurkorf of een terrashaard. Pak pen en papier en schrijf op wat je niet meer dient, wat je tegenhoudt of wat niet werkt. Wanneer je lijstje compleet is naar jouw gevoel gooi je dat in het vuur en ben je er dan van bewust dat alles wat je aan de Wilgen wilt hangen letterlijk in rook opgaat. Je bent er van verlost. Voel dat bevrijdende gevoel en geniet ervan. Pak dan een nieuw papier en schrijf voor jezelf op waar jij je focus naar toe wilt laten gaan, wat je wilt laten groeien, welke plannen je wilt realiseren en wat je kan doen om die plannen te laten slagen. Wanneer jouw lijstje weer compleet is naar jouw gevoel, gooi je het weer in het vuur. Kijk naar hoe jouw wensen mee worden genomen door de rook en de wind, zodat ze daar terecht kunnen komen waar dat nodig is om jou te helpen.

Heb je vragen over het Maan Ritueel? Of zou je wel wat inzichten of antwoorden willen hebben op de vragen waar je mee rond loopt? Blijf daar niet meer rondlopen, maar maak een afspraak met me. Ik help je graag verder.

Dat jij een prachtige Volle Maan van ontwaken en empowerment mag hebben!

H♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom © 2019

Wanneer een Vleermuis je leven in fladdert

Ze zijn zo leuk!

En net als bijen zo belangrijk voor ons bestaan♥

Wanneer een vleermuis je leven in fladdert, dan wil ze je het volgende zeggen:

“Groei en word je eigen toekomst. Focus op vooruitgaan en blijf in evenwicht in het heden. Doe dit door op zoek te gaan naar de minder voor de hand liggende weg, jouw weg. Doorbreek bestaande patronen, zodat je tot nieuwe inzichten komt. En vind je dat moeilijk, dan sla ik mijn vleugels om je heen en help je bij de confrontatie met het onbekende. Ik begeleid je bij nog niet ontdekte mogelijkheden, talenten en schatten in jezelf.” ~ Vleermuis.

Zie voor een schattig filmpje:
https://www.facebook.com/Naturee.jellysmack/videos/2807879179252151/

De Vleermuis

De Lieve boodschap van het Lieveheersbeestje

Maandag liep ik met onze hond Keelin tussen de middag naar het veld waar ik haar altijd uitlaat. We hebben dan gewoonlijk samen veel plezier; ik gooi de bal weg, zij haalt hem op en doet dan net of ze de bal niet wil loslaten. Maar toch was het deze keer anders. Onze poes Minoes is een week vermist en terwijl ik daar liep, maakte ik voor mezelf de balans op:

 • Ik ben van slag: hoe heeft dit kunnen gebeuren, wanneer was dat onbewaakte ogenblik dat ze ertussenuit piepte;
 • Ik ben er niet bij met mijn hoofd: gaat het wel goed met haar; zijn ze lief voor haar waar ze ook is; waarom heeft nog niemand zich gemeld dat ze is gevonden waar ze is gespot;
 • Het kost me veel energie om bij de les te blijven: het leven gaat door, maar ik wil niets liever dan de straten af en aanbellen en flyers ronddelen;
 • En gevoelens van verdriet, boosheid, wanhoop machteloosheid en frustratie vechten om voorrang.

Kortom, ik ben uit balans.

De wandelingen met Keelin zorgen ervoor dat ik mijn balans weer vind. De bomen waaronder we wandelen ontladen me van mijn negatieve energie. De bloesem waar ik zo van geniet, stemt me weer wat vrolijker en laten me de mooie kant van het leven weer zien. En de capriolen van Keelin laten me weer lachen. Die helende kracht van de Natuur blijft me verbazen en dankbaar en weer opgeladen stap ik door.

Lieveheersbeestje

Ineens werd mijn oog getrokken naar een Lieveheersbeestje met heel veel stipjes. Verwonderd over de plek waar ik dit Lieveheersbeestje vond, ga ik op mijn knieën zitten om te kijken of alles wel goed is. Ik let goed op dat de ballenwerper niets verstoort. Helaas, het arme Lieveheersbeestje maakt meteen kennis met mijn onhandigheid en krijgt de schrik van zijn of haar leven. Het blijft doodstil liggen en zo lief als ik kan, help ik haar of hem weer overeind. Gelukkig, alles doet het nog en het lijkt alsof het me met humor net zo bekijkt als ik hem of haar met zorg bekijk. Nadat zij of hij me het volgende heeft meegegeven, vervolgt hij of zij weer onverstoord zijn of haar weg:

Sluit je ogen en doe een wens! Het is tijd dat de wensen vervuld worden.
 ~ Lieveheersbeestje

Blij uit ik mijn wens en met dit lieve gebaar van dit Lieveheersbeestje vervolg ook ik weer mijn weg. Ik stap wat steviger, mijn rug wat rechter en met hernieuwde hoop dat Minoes weer thuis komt, doordat iemand het juiste gaat doen en haar gaat melden.

Mooie zonnige dag allemaal,

Elke )O( De Elzenboom


Boodschap Lieveheersbeestje:

Wanneer het Lieveheersbeestje aan je verschijnt, luidt dat een tijd van geluk in waarin je wensen worden vervuld.
Hogere doelen en nieuwe hoogten zijn nu mogelijk.
Zorgen beginnen te verdwijnen.
Nieuw geluk ontstaat.
Dit beestje waarschuwt ook om niet te hard te proberen of te snel te gaan om onze dromen te vervullen.
Laat de dingen in hun natuurlijke tempo stromen.
In de loop van de tijd zullen onze wensen allemaal uitkomen.
Als alternatief kan zij of hij signaleren dat je je zorgen kunt laten rusten en dat er nieuw geluk op komst is.
Tot slot geeft zij of hij je mee dat je niet bang hoeft te zijn om je eigen waarheid te leven.
Bescherm je waarheid en weet dat het jouw taak is om die te eren.

Deze maand korting op lang consult!

Deze maand in verband met mijn verjaardag € 7,50 korting op een lang consult van 60-90 minuten.

Dus geen € 55,00, maar € 47,50

Zit jij met vragen.
Zoek je richtingaanwijzers of
Kan je handvatten gebruiken

Maak dan een afspraak voor een Consult

En vind de antwoorden, richtingaanwijzers of handvatten die je nodig hebt

Zodat je weer verder kan

Tot aan (de digitale) tafel!

H♥rtelijke groet,
Elke )O( De Elzenboom

Mijn eigen Reis van Maan in Els en Vos

Afgelopen Maanperiode was een intense en diepgaande reis onder de Elzenboom, mijn geboorteboom, samen met de Vos, mijn Totemdier. Maar wat ben ik intens dankbaar dat ik die reis heb mogen maken. Het begon allemaal met…

De Rite van de Baarmoeder

Rite van de Baarmoeder

Het begon tijdens de Volle Maan op 21 maart. Ik heb toen de Rite van de Baarmoeder mogen ontvangen via Ursula Aerts van Definest. Nadat ik 3 keer deze Rite op mijn pad vond, wist ik dat ik er iets mee moest gaan doen. En dat heb ik geweten. Al langer loop ik rond met ik moet karma oplossen, maar hoe dan! Soms heb je onopgeloste zaken uit je Vrouwenlijn of Vaderlijn of vorige levens of dit leven dat je belemmert om verder te komen. Of dat je tegenhoudt om volledig jezelf te kunnen zijn. Ik had dat ook en de Rite was voor mij een mooi ritueel om onopgeloste zaken vanuit mijn Vrouwenlijn en mijzelf los te kunnen laten. Wat een prachtige avond met prachtige vrouwen. Dank voor het delen waardoor wij weer konden helen. En dank Ursula voor je liefdevolle begeleiding. Na deze avond ben ik bevrijd, bevrijd van datgene wat aan mij kleefde en wat mij tegenhield. Heerlijk! Na de zomer, met ingang van september, kan je van onder De Elzenboom deze prachtige bevrijdende rite zelf ontvangen.

Ben je benieuwd naar wat een Rite van de Baarmoeder is of voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op en ik vertel je er graag alles over.

Wil of kan je niet zolang wachten, kijk dan bij Ursula voor de Rite van de Baarmoeder.

Spring Forest Qigong Healing

Op 26 maart kwam Sylvia bij mij in de workshop een Smudge-stok maken. Daarna trakteerde ze mij op een Qi Gong Healing. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt en ik was dan ook heel benieuwd. Ik mocht midden in mijn woonkamer gaan zitten, zodat Sylvia goed om mij heen kon lopen. Met gesloten ogen heb ik mij over gegeven aan de energetische healing van Spring Forest Qigong door Sylvia. En wat is dat een krachtige vorm! Ik kon precies voelen waar wat werd gedaan en waar blokkades werden weggehaald. Wat een bijzonder en prachtig gevoel. Mocht je energetische blokkades voelen en willen wegwerken dan kan ik je deze vorm van healen echt aanraden. Wil je er meer over weten, neem dan vooral contact op met Sylvia.

Trance Reis met de Leela Kaarten

Hierna was mijn reis nog niet klaar. De Rite heeft me dan een zalig bevrijd gevoel gegeven, maar ik was er nog niet. Er knaagde nog iets en deep down wist ik wel wat dat was. Ik moest een keuze maken. De keuze om te zijn wie ik ben. Dat zorgde voor angst, twijfen en niet doen. Ik was daar zo klaar mee, dat ik die angst ben gaan opzoeken. Met dank aan de Tarot van Wild Wood en Shadowscapes lagen de inzichten en antwoorden helder op tafel. Maar, waar de bron zat van die angst, geen idee! Tijdens een netwerkavond zocht een vriendin testers voor een bepaald soort inzichtkaarten. Ik vind dat heel leuk om te zijn en te doen, dus zo gezegd zo gedaan. Geen idee wat me stond te wachten. Wel aangegeven waar ik mee worstelde. Ze gaf me aan dat de trance reis die ik met de kaarten zou maken wel eens uitkomst kon bieden.

Nou dat heb ik geweten! Wat een intense ervaring heeft me dat gegeven! En Natasia weet van doorpakken. Zij is ook hypnotherapeut en had vooraf gevraagd of ze mocht doorpakken als het naar haar gevoel niet diep genoeg ging. En het ging niet diep genoeg. De trancereis met de Leela kaarten ging over in een hypnotherpaie sessie en ik werd nog verder terug geslingerd in tijd. En daar vond ik de bron van mijn angst om mezelf te mogen en kunnen zijn. De rest van de dag was ik goed onder de indruk en blij en dankbaar dat ik de bron had gevonden en had opgelost. Diezelfde avond vierde ik mijn verjaardag met vriendinnen en het voelde echt als tijdperk Elke is begonnen, vrij van ballast 😀

Wil je meer informatie over de Leela Kaarten of hypnotherapie, neem dan contact op met Natasia van Kailos Inzichten. Zij kan je er alles over vertellen.

Bardendag op een sprookjesachtig eiland

Op zaterdag 6 april heb ik mijn verjaardag op een wel heel bijzondere manier gevierd, met de nieuwe Barden van OBOD de Lage Landen. Hiertoe waren we uitgenodigd door 2 Druïden en ja, daar ging ik graag op in. Wat hebben we genoten! De locatie was prachtig. Een eiland omringd met water en bomen. we werden opgehaald met een bootje en ja, dat maakte het Avalongevoel wel compleet. Rond het vuur hebben we elkaar leren kennen en onze verhalen met elkaar gedeeld. Bijzonder dat al onze verhalen van kindsafaan tot en met de kennismaking met de Orde van Barden, Ovaten en Druïden zo overeen kwamen. We hebben genoten van een magische dag vol herkenning en zalig eten.

Versteend Hout vanuit een magische plek

Versteend Hout uit Glastonbury

Hier werd ik helemaal stil van. Deze prachtige steen uit Glastonbury kreeg ik cadeau, omdat het mijn verjaardag was. Zo mooi, zo symbolisch en zo passend bij mijn eigen reis deze maand! Want versteend hout verbindt je met je Hogere Zelf en helpt je te zien zoals je bent. Daarnaast helpt het je met jezelf te verbinden aan vorige levens, deze te begrijpen en de lessen of ervaringen te herinneren en deze een plek te geven of op te lossen in dit leven. Deze prachtige steen ondersteunt ook om de boodschappen vanuit de Natuur te begrijpen. Dit alles helpt je te helen, je te verbinden met Moeder Aarde, je zelfvertrouwen te herstellen en je weer energiek te voelen. En dan is deze schat ook nog in de vorm van een hart♥ Een prachtig cadeau waar ik heel dankbaar voor ben.

Ram en Leeuw geven me een empowerend en liefdevol zetje in de rug

Tijdens deze dag trokken we ook Tarot Kaarten. De eerste kaart beantwoordde de vraag ‘Wat heb ik nu nodig’ en de tweede kaart vertelt hoe ik daarvoor kan zorgen. Hoe mooi dat je op je verjaardag de kaart met Start krijgt inclusief een Ram die de kaart uitkomt! Ik wil en mag een nieuwe stap gaan maken. En de gevolgen van die nieuwe stap maken me duidelijk dat ik oude opvattingen over mezelf en het leven achter me moet laten om verder te komen. Heerlijk! Dat is ook precies wat ik wil en waar mijn reis met Els en Vos helemaal over gaat.

De tweede kaart brengt me de boodschap dat die nieuwe stap kan worden gezet wanneer ik mijzelf volledig aanvaard en vol zelfvertrouwen in het leven ga staan. Beheerst en toch volledig uiting geven aan alles wat er in mij aanwezig is. En op die manier de directheid van de Magiër en de subtiliteit van de Priesteres tot een hoog niveau in balans te houden. Wow! Een van mijn mede Barden zei het heel mooi. het Universum draagt je en geeft je alle hulp. En ja, zo voelt het ook♥

Nieuw jaar, nieuwe stap

Wat een prachtige, intense en oh zo dankbare reis heb ik mogen afleggen in deze Maan Periode van Els en Vos. Ik kan het iedereen aanraden om jezelf eens zo te verbinden met de Ogham en het Krachtdier van de Maan Periode van je geboorteboom.

Dankjewel Els en Vos, dankjewel lieve vriendinnen en dierbaren dat ik deze reis zo met jullie heb mogen maken♥

Met zelfvertrouwen en aanvaarding heb ik mijn nieuwe stap gezet. Het voelt onwennig, het voelt spannend, maar wat voelt het goed!

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of zou je zelf ook op deze manier de verbinding aan willen gaan? Stel ze me gerust, ik help je graag verder.

Met liefde en h♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom

Maan in Els en Vos

Op 21 maart is de Maan gestart in Els en Vos en deze Maan Periode loopt van 21 maart tot en met 18 april. De Volle  Maan van 21 maart  wordt ook wel de Ei-maan genoemd en staat in het teken van zorg, bescherming, groei door je te ontdoen van ballast die je hindert, in je eigen kracht komen.

Lente

In deze periode start ook het actieve deel van het jaar met de Lente. Alle sapstromen in bomen worden actief. Vogeltjes bouwen hun nestjes en de natuur ontwaakt met al haar groene blader, bloemen- en bloesempracht. Ook wij krijgen de Lentekriebels en hebben zin om weer lekker naar buiten te gaan en om in actie te komen. Het is dan ook dé tijd om je doelen en wensen om te gaan zetten in acties en doen. Alles staat nu in het teken in wat je kan doen om straks in de Herfst een overvloedige oogst te kunnen ontvangen.

Merel Nest

Het ei

Het ei is hét teken van vruchtbaarheid. Het wordt met liefde verzorgd en beschermd, de schil van het ei beschermd ook, terwijl er nieuw leven in groeit. Het nieuwe leven breekt vervolgens de schil van het ei op eigen kracht om naar buiten te komen. De symboliek die hierachter zit is dat wanneer je jouw zaadjes plant, vertrouw dan op de natuurlijke processen. Verzorg dat wat je wilt bereiken goed, maar forceer niets. Laat het ontstaan door jouw aandacht en tijd en goede zorg.

De Ogham van deze Maan is de Els of Fearn en het bijbehorende krachtdier de Vos. Samen een krachtige combinatie.

De Els ~ Fearn ~ Alnus Glutinosa

De Els ~ Fearn

In de natuur is de Els een boom die versterkt en voedt. Zij helpt en beschermt andere bomen tot die op eigen ‘benen’ kunnen staan. Daarom zie je ze vaak langs boomgaarden staan. Door deze haag van Elzen staan de fruitbomen in de luwte en kunnen wind en storm minder schade aan de vruchten toebrengen. Het liefst staat ze echter aan het water, waar ze haar wortels wijd vertakt. Het hout van de Els wordt in het water net zo sterk als het hout van de Eik op het land. De oevers waar de Els staat wordt versterkt door haar wortels. Het hout van de Els is dan ook uitermate geschikt voor funderingspalen.

Het seizoen van de Els is de Lente. Ze moedigt je aan om te handelen vanuit wensen en verlangens zonder zorgen of bedenkingen. Ze empowert je met haar kracht. Zorgt voor vreugde en het weten dat de kennis die je hebt opgedaan nu kan worden gebruikt. Deel deze kennis met anderen of ga alleen verder. Hoe dan ook: Ga ervoor!

De Els helpt je en ondersteunt je om weer open te kunnen staan voor nieuwe inzichten en verandering. Met haar kracht en energie zorgt zij ervoor dat ook jouw energiestroom weer op gang komt. Ze daagt je uit en stimuleert je om weer te zijn wie je van nature bent. Vrij van blokkades kan jij weer in je eigen kracht staan en een nieuwe start maken. Wanneer dat niet lukt of je het gevoel hebt dat je daarin wordt geremd, dan helpt de Els je om je te bevrijden van oude ballast en obstakels. De Els helpt je om te zijn wie je van nature bent en te doen wat je het liefste doet. Met behulp van de Els maak je energiek en zelfverzekerd een nieuw begin.

De Vos

De Vos

De Vos is intelligent en heeft scherpe zintuigen. Hij is een zielsgids en een boodschapper van de andere wereld die in verbinding staat met het Rijk van de Voorouders en het Oude Pad van de Grote Godin. Als een van haar gewijde dieren zorgt hij op zijn eigen manier voor zichzelf en voor het evenwicht in de natuur. Hij staat symbool voor het volkomen ontwaken.

De Vos vraagt je deze Maan Periode om hem te volgen op de kronkelende paden van je ziel in de diepten van je zijn. Geef je over aan de duisternis en de schaduw van je ziel. Wat ligt daar nog aan onopgeloste zaken uit het Rijk van de Voorouders, uit je vorige levens of uit dit leven dat je nu belemmert om te zijn wie jij van nature bent. Hij helpt je om je uit de klemmen van je eigen demonen te bevrijden. Hij laat zich niet misleiden en hij weet hoe hij verloren delen van de ziel kan terugvinden en kan terug winnen. Hij beschermt je en zorgt ervoor dat alle kracht weer naar jou toegaat.

Wil jij je volle potentieel bevrijden, ga dan deze week samen met de Els en de Vos op zoek naar datgene wat jou tegenhoudt en bevrijd jezelf daarvan. Dan kan je eindelijk zijn wie je van nature bent en doen wat jij het liefste wilt. Wat een heerlijke start van het actieve deel van het jaar en deze Maan Periode!

Lukt dit niet of heb je geen idee hoe je dit zou kunnen aanpakken, dan kan een consult je helpen inzichten te krijgen in wie jij wilt zijn en waarom je dat niet bent. Maak een afspraak via Contact of bel me op 06-18275055. Zondag 14 april sta ik ook weer bij Ladonna om korte consulten te geven. Laat je niet tegenhouden, maar ga ervoor!

Heb een mooie week allemaal!

H♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom © 2019

Kaart van de Week 14 – 2019

Page van Kelken

De Page van Kelken is sentimenteel. Ze is een echte romanticus in hart en nieren, en in een wereld die gevuld is met zoveel lawaai en de drukte, verlangt ze naar tijd en ruimte om gewoon te ademen en om de overvloedige geneugten ten volle te kunnen ervaren. Ze luistert naar de zachte stem van diep vanbinnen, die spreekt met begrip en intuïtie en ze verlangt ernaar om te geloven in het onmogelijke.

De Shadowscapes Page van Kelken heeft tijd alleen nodig om tot rust te komen en haar fantasie de vrije loop te laten. Vaak nemen we in de drukte van alle dag niet de tijd om te mediteren en om te voelen wat we werkelijk verlangen. We zijn gehaast en druk en nemen snel beslissingen, zonder eerst echt te voelen wat we willen, wensen en eigenlijk nodig hebben.

Een mooie kaart van de week tijdens de Afnemende Maan deze week.

De Maan trekt zich terug en adviseert jou om hetzelfde te doen. Wat ging er goed afgelopen maand? Wat ging minder goed? Wat laat je los en wat neem je mee de nieuwe maand in? Waar wil je naar toe en klopt dat met waar jouw focus ligt? Allemaal vragen waar je deze week van afnemende Maan eens bij stil kan staan.

Wil je jezelf daar diepgaander mee bezig houden? Dan kan een consult jou wellicht helpen. Aan de hand van jouw vraag, situatie of kwestie gaan we daar dieper op in met een kaartlegging. Heb je daar vragen over, stel ze me gerust, ik help je graag verder.

Inzichtvolle week toegewenst!

H♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom

Page van Kelken

Deze keer komt de Kaart van de Week uit het prachtige Shadowscapes Tarot deck.