Volle Maan in Wilg en Koe~Stier

Deze Volle Maan wordt ook wel de Maan van het Ontwaken of Herrijzen genoemd.  Alles in de Natuur ontwaakt nu en herrijst. Overal is het groen weer volop aanwezig, jonge dieren, vogels. Vlinders zijn weer terug. Bijen vliegen weer van hot naar her voor hun pollen. Overal is het weer een drukte van jewelste.

Moon Challenge Yvonne Vrijhof

En wil je dat Herrijzen op een mooie en bijzondere manier beleven, meld je dan aan voor de Moon Challenge van Yvonne Vrijhof. Het wordt voor mij de 3e keer dat ik haar Moon Challenge volg en de eerste 2 keer zijn transformerend geweest. Ik ben nu al benieuwd wat de impact van deze 3e keer gaat zijn. Je kan je hier aanmelden voor de Moon Challenge via Yvonne Vrijhof: https://www.heksenkruid.info/moon-challenge/ Wie weet zie ik je daar )O(

Balans tussen doorzettende Ram en spelend Lam, het blijft een uitdaging

Volop Lente

Heerlijk! Ik houd van deze tijd. De huzzbuzz geeft mij energie en alles kan niet snel genoeg vaan voor me. Als echte Ram moet ik mezelf dan soms behoorlijk in toom houden en dat valt niet mee. Ik word dan cranky en voel me opgejaagd, omdat het niet gaat zoals ik dat graag heb. Mijn flow en focus worden onderbroken en ja, dat doet dan echt iets met me. Door me vooral te richten en te vertrouwen op de natuurlijke processen, wordt de Ram in mij weer het Lammetje en ga ik weer spelen in plaats van rammen šŸ˜‰ Makkelijk? Alles behalve! Gelukkig is daar de Wilg en de Stier/Koe die me deze maand daarbij gaan helpen.

Grande Dame De Wilg; Onder haar takken, een beschutte plek, kan je weer helemaal tot jezelf komen

De Wilg

Deze prachtige Grande Dame staat voor intuĆÆtie en gevoel. Zij vraagt je om hiermee contact te maken, omdat het je nieuwe inzichten en empowerment. Vind je dit lastig, kijk dan eens om je heen hoe de Natuur momenteel te werk gaat. Valt je iets op, vraag jezelf dan af waarom juist dat je opvalt, wat dat met je doet en of je een link kunt leggen naar iets waar jij momenteel in je leven mee bezig bent. De Wilg vraagt je ook om vooral goed met beide voeten op Moeder Aarde te blijven staan, zodat je niet wordt overweldigd door emoties, gevoelens of door de stroom mee wordt getrokken, waardoor jezelf uit balans raakt. Kijk maar naar de Wilg, ze staat aan het water, haar lange takken rijken naar het water en liggen soms in het water. Maar het maakt niet uit wat de stroming van het water is, ze blijft stevig op haar plek staan. Wanneer je een tak van de Wilg in de grond zet, groeit deze uit tot een nieuwe boom. Daardoor staat de Wilg ook symbool voor dood en wedergeboorte. Wilgenenergie geeft je kracht om met zelfvertrouwen in het leven te staan, te vertrouwen op je eigen kunne en je eigen talenten en kwaliteiten.

Stier en Koe, twee prachtige krachtdieren die je begeleiden deze Volle Maan tot 18 mei 2019

Stier en Koe

De Koe met haar prachtige print die soms wel lijkt op een wereldkaart wordt van oudsher vereerd, omdat ze de mens verzorgt, versterkt, begeleidt en draagt. Koe vraagt je deze Maanperiode om terug te gaan naar de bron in jezelf die je voedt en verzorgt. Wanneer je jezelf weer aansluit op die bron in jezelf, heel je jezelf en maak je een eind aan je gebrek en word je gelukkig in het hier en nu. Ga in jezelf naar je innerlijke weide, rust uit, herkauw, voed jezelf en laad jezelf op. Je beschikt over scheppende potentie, breng je creativiteit tot uitdrukking en laat de wereld je ideeƫn zien. Koe vraagt of ze je deze Maanperiode mag begeleiden om terug te keren naar je eigen natuur, zodat je de kracht in jezelf hervindt en groeit naar een volgende fase van je levensspiraal.

Naast Koe staat Stier. Vrouwelijke en mannelijke energie of Yin en Yang naast elkaar. Stier staat symbool voor vruchtbaarheid en viriliteit, voor welvaart en overvloed, potentie en voorspoed. Hij wijst je erop dat dat ware rijkdom eerst in het hart en de ziel te vinden is. Daarnaast wil hij je meegeven dat het soms enige tijd kost om vruchten te kunnen plukken van je noeste arbeid. Vertrouw op de natuurlijke processen. Als je langdurig moet blijven werken in moeilijke omstandigheden om je doelen te bereiken, zal Stier je helpen om dit te doen zonder uitgeput te raken of depressief te worden.

Waar je deze Volle Maan mee bezig kan zijn:

  • Heb ik mijn focus op wat ik wil?
  • Waar wil ik groeien? Of wat wil ik laten groeien?
  • Wat moet ik loslaten om te kunnen groeien?
  • Heb ik vertrouwen in mijn plannen?
  • Wat kan ik doen om mijn plannen te laten slagen?

De Wilg vraagt je naar aanleiding daarvan deze Maanperiode: ā€œWat wil jij aan de Wilgen hangen?ā€ Oftewel, wat houd je tegen om je plannen te realiseren. Je focus te behouden, te groeien of te vertrouwen op je eigen-wijsheid en je eigen-waarde? Welke emoties mogen bij jou los worden gemaakt, zodat ze kunnen worden verwerkt en losgelaten?

Laat los wat je tegen houdt en laat je wensen vrij met een Volle Maan Ritueel

Je eigen Maan Ritueel

Ga met Volle Maan eens naar buiten en ga zitten onder het Volle Maanlicht. Maak op een veilige manier vuur, bijvoorbeeld in een vuurkorf of een terrashaard. Pak pen en papier en schrijf op wat je niet meer dient, wat je tegenhoudt of wat niet werkt. Wanneer je lijstje compleet is naar jouw gevoel gooi je dat in het vuur en ben je er dan van bewust dat alles wat je aan de Wilgen wilt hangen letterlijk in rook opgaat. Je bent er van verlost. Voel dat bevrijdende gevoel en geniet ervan. Pak dan een nieuw papier en schrijf voor jezelf op waar jij je focus naar toe wilt laten gaan, wat je wilt laten groeien, welke plannen je wilt realiseren en wat je kan doen om die plannen te laten slagen. Wanneer jouw lijstje weer compleet is naar jouw gevoel, gooi je het weer in het vuur. Kijk naar hoe jouw wensen mee worden genomen door de rook en de wind, zodat ze daar terecht kunnen komen waar dat nodig is om jou te helpen.

Heb je vragen over het Maan Ritueel? Of zou je wel wat inzichten of antwoorden willen hebben op de vragen waar je mee rond loopt? Blijf daar niet meer rondlopen, maar maak een afspraak met me. Ik help je graag verder.

Dat jij een prachtige Volle Maan van ontwaken en empowerment mag hebben!

Hā™„rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom Ā© 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *