De Lieve boodschap van het Lieveheersbeestje

Maandag liep ik met onze hond Keelin tussen de middag naar het veld waar ik haar altijd uitlaat. We hebben dan gewoonlijk samen veel plezier; ik gooi de bal weg, zij haalt hem op en doet dan net of ze de bal niet wil loslaten. Maar toch was het deze keer anders. Onze poes Minoes is een week vermist en terwijl ik daar liep, maakte ik voor mezelf de balans op:

  • Ik ben van slag: hoe heeft dit kunnen gebeuren, wanneer was dat onbewaakte ogenblik dat ze ertussenuit piepte;
  • Ik ben er niet bij met mijn hoofd: gaat het wel goed met haar; zijn ze lief voor haar waar ze ook is; waarom heeft nog niemand zich gemeld dat ze is gevonden waar ze is gespot;
  • Het kost me veel energie om bij de les te blijven: het leven gaat door, maar ik wil niets liever dan de straten af en aanbellen en flyers ronddelen;
  • En gevoelens van verdriet, boosheid, wanhoop machteloosheid en frustratie vechten om voorrang.

Kortom, ik ben uit balans.

De wandelingen met Keelin zorgen ervoor dat ik mijn balans weer vind. De bomen waaronder we wandelen ontladen me van mijn negatieve energie. De bloesem waar ik zo van geniet, stemt me weer wat vrolijker en laten me de mooie kant van het leven weer zien. En de capriolen van Keelin laten me weer lachen. Die helende kracht van de Natuur blijft me verbazen en dankbaar en weer opgeladen stap ik door.

Lieveheersbeestje

Ineens werd mijn oog getrokken naar een Lieveheersbeestje met heel veel stipjes. Verwonderd over de plek waar ik dit Lieveheersbeestje vond, ga ik op mijn knieën zitten om te kijken of alles wel goed is. Ik let goed op dat de ballenwerper niets verstoort. Helaas, het arme Lieveheersbeestje maakt meteen kennis met mijn onhandigheid en krijgt de schrik van zijn of haar leven. Het blijft doodstil liggen en zo lief als ik kan, help ik haar of hem weer overeind. Gelukkig, alles doet het nog en het lijkt alsof het me met humor net zo bekijkt als ik hem of haar met zorg bekijk. Nadat zij of hij me het volgende heeft meegegeven, vervolgt hij of zij weer onverstoord zijn of haar weg:

Sluit je ogen en doe een wens! Het is tijd dat de wensen vervuld worden.
 ~ Lieveheersbeestje

Blij uit ik mijn wens en met dit lieve gebaar van dit Lieveheersbeestje vervolg ook ik weer mijn weg. Ik stap wat steviger, mijn rug wat rechter en met hernieuwde hoop dat Minoes weer thuis komt, doordat iemand het juiste gaat doen en haar gaat melden.

Mooie zonnige dag allemaal,

Elke )O( De Elzenboom


Boodschap Lieveheersbeestje:

Wanneer het Lieveheersbeestje aan je verschijnt, luidt dat een tijd van geluk in waarin je wensen worden vervuld.
Hogere doelen en nieuwe hoogten zijn nu mogelijk.
Zorgen beginnen te verdwijnen.
Nieuw geluk ontstaat.
Dit beestje waarschuwt ook om niet te hard te proberen of te snel te gaan om onze dromen te vervullen.
Laat de dingen in hun natuurlijke tempo stromen.
In de loop van de tijd zullen onze wensen allemaal uitkomen.
Als alternatief kan zij of hij signaleren dat je je zorgen kunt laten rusten en dat er nieuw geluk op komst is.
Tot slot geeft zij of hij je mee dat je niet bang hoeft te zijn om je eigen waarheid te leven.
Bescherm je waarheid en weet dat het jouw taak is om die te eren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *