Maan in Els en Vos

Op 21 maart is de Maan gestart in Els en Vos en deze Maan Periode loopt van 21 maart tot en met 18 april. De Volle  Maan van 21 maart  wordt ook wel de Ei-maan genoemd en staat in het teken van zorg, bescherming, groei door je te ontdoen van ballast die je hindert, in je eigen kracht komen.

Lente

In deze periode start ook het actieve deel van het jaar met de Lente. Alle sapstromen in bomen worden actief. Vogeltjes bouwen hun nestjes en de natuur ontwaakt met al haar groene blader, bloemen- en bloesempracht. Ook wij krijgen de Lentekriebels en hebben zin om weer lekker naar buiten te gaan en om in actie te komen. Het is dan ook dé tijd om je doelen en wensen om te gaan zetten in acties en doen. Alles staat nu in het teken in wat je kan doen om straks in de Herfst een overvloedige oogst te kunnen ontvangen.

Merel Nest

Het ei

Het ei is hét teken van vruchtbaarheid. Het wordt met liefde verzorgd en beschermd, de schil van het ei beschermd ook, terwijl er nieuw leven in groeit. Het nieuwe leven breekt vervolgens de schil van het ei op eigen kracht om naar buiten te komen. De symboliek die hierachter zit is dat wanneer je jouw zaadjes plant, vertrouw dan op de natuurlijke processen. Verzorg dat wat je wilt bereiken goed, maar forceer niets. Laat het ontstaan door jouw aandacht en tijd en goede zorg.

De Ogham van deze Maan is de Els of Fearn en het bijbehorende krachtdier de Vos. Samen een krachtige combinatie.

De Els ~ Fearn ~ Alnus Glutinosa

De Els ~ Fearn

In de natuur is de Els een boom die versterkt en voedt. Zij helpt en beschermt andere bomen tot die op eigen ‘benen’ kunnen staan. Daarom zie je ze vaak langs boomgaarden staan. Door deze haag van Elzen staan de fruitbomen in de luwte en kunnen wind en storm minder schade aan de vruchten toebrengen. Het liefst staat ze echter aan het water, waar ze haar wortels wijd vertakt. Het hout van de Els wordt in het water net zo sterk als het hout van de Eik op het land. De oevers waar de Els staat wordt versterkt door haar wortels. Het hout van de Els is dan ook uitermate geschikt voor funderingspalen.

Het seizoen van de Els is de Lente. Ze moedigt je aan om te handelen vanuit wensen en verlangens zonder zorgen of bedenkingen. Ze empowert je met haar kracht. Zorgt voor vreugde en het weten dat de kennis die je hebt opgedaan nu kan worden gebruikt. Deel deze kennis met anderen of ga alleen verder. Hoe dan ook: Ga ervoor!

De Els helpt je en ondersteunt je om weer open te kunnen staan voor nieuwe inzichten en verandering. Met haar kracht en energie zorgt zij ervoor dat ook jouw energiestroom weer op gang komt. Ze daagt je uit en stimuleert je om weer te zijn wie je van nature bent. Vrij van blokkades kan jij weer in je eigen kracht staan en een nieuwe start maken. Wanneer dat niet lukt of je het gevoel hebt dat je daarin wordt geremd, dan helpt de Els je om je te bevrijden van oude ballast en obstakels. De Els helpt je om te zijn wie je van nature bent en te doen wat je het liefste doet. Met behulp van de Els maak je energiek en zelfverzekerd een nieuw begin.

De Vos

De Vos

De Vos is intelligent en heeft scherpe zintuigen. Hij is een zielsgids en een boodschapper van de andere wereld die in verbinding staat met het Rijk van de Voorouders en het Oude Pad van de Grote Godin. Als een van haar gewijde dieren zorgt hij op zijn eigen manier voor zichzelf en voor het evenwicht in de natuur. Hij staat symbool voor het volkomen ontwaken.

De Vos vraagt je deze Maan Periode om hem te volgen op de kronkelende paden van je ziel in de diepten van je zijn. Geef je over aan de duisternis en de schaduw van je ziel. Wat ligt daar nog aan onopgeloste zaken uit het Rijk van de Voorouders, uit je vorige levens of uit dit leven dat je nu belemmert om te zijn wie jij van nature bent. Hij helpt je om je uit de klemmen van je eigen demonen te bevrijden. Hij laat zich niet misleiden en hij weet hoe hij verloren delen van de ziel kan terugvinden en kan terug winnen. Hij beschermt je en zorgt ervoor dat alle kracht weer naar jou toegaat.

Wil jij je volle potentieel bevrijden, ga dan deze week samen met de Els en de Vos op zoek naar datgene wat jou tegenhoudt en bevrijd jezelf daarvan. Dan kan je eindelijk zijn wie je van nature bent en doen wat jij het liefste wilt. Wat een heerlijke start van het actieve deel van het jaar en deze Maan Periode!

Lukt dit niet of heb je geen idee hoe je dit zou kunnen aanpakken, dan kan een consult je helpen inzichten te krijgen in wie jij wilt zijn en waarom je dat niet bent. Maak een afspraak via Contact of bel me op 06-18275055. Zondag 14 april sta ik ook weer bij Ladonna om korte consulten te geven. Laat je niet tegenhouden, maar ga ervoor!

Heb een mooie week allemaal!

H♥rtelijke groet,

Elke )O( De Elzenboom © 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *